Find foreninger og projekter
Her finder du foreninger, institutioner, netværk, borgergrupper og projekter, der hører til i Bispebjerg. 

Leder du efter en bestemt forening, klub eller lignende kan du søge på nøgleord (f.eks. ”badminton”). 


Du kan selv oprette en forening under Tilmeld forening.

Søg efter foreninger i Bispebjerg

Søg efter events i Bispebjerg

Foreninger, projekter og institutioner

Sorter listen efter:
 
Undergrundsmusikkens Fremme
Undergrundsmusikkens Fremme er en forening startet af unge fra København, alle med baggrund i undergrundsmusikmiljøet, som har til formål at skabe en platform, som kan eksponere og udbrede kendskabet til undergrundsmusik. Foreningens primære mål er at lave ikke-kommerciel kulturvirksomhed i form af udadvendte begivenheder, såsom koncerter, festivaler, events og andre arrangementer alle med fokus på undergrundsmusik. Foreningen er kulturpolitisk og ønsker gennem sine arrangementer at agere kulturelt folkeoplysende, ved at informere om og vise alternative måder at skabe og promovere kultur. Foreningen er drevet af en flok unge musikentusiaster, som alle deler visionen om at skabe ikke-kommerciel kultur. Foreningen er baseret på frivillighed, og ingen er betalt for deres arbejde i forbindelse med foreningens aktiviteter. Ligeledes er foreningens arbejde struktureret basisdemokratisk uden ledelse med deltagerdemokrati omkring ugentlige møder. Foreningen er åben for alle og dem der møder op og deltager, kan tage del i beslutningsprocesserne. Vores forening er meget bredt sammensat af folk med forskellige aldre, nationaliteter og baggrund/erfaring. Vi er gået sammen om de her projekter, da vi alle brænder for at lave kultur på en anderledes måde og hver især ønsker at bidrage/lære af hinandens erfaringer og inputs. Vi deltager alle i den fælles proces om at udvikle foreningen og løfte de arbejdsopgaver, der kommer hen ad vejen.
Kultur
Musik
Det Kreative Laboratorium
Foreningens navn er ”Det Kreative Laboratorium” (DKL) og er hjemmehørende i Københavns Kommune. Foreningens formål er med udgangspunkt i aktiviteten og i det forpligtende fællesskab at styrke folkeoplysningen og dermed medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet. Det er også det forpligtende fællesskab, det fælles ansvar for foreningen og bydelen samt nærmiljø, der er en del af vores formål. Foreningen repræsenterer aktiviteter for unge i lokalområdet inden for Københavns kommune af følgende kultur aktiviteter og tilbud: Dette med udgangspunkt i HIP HOP ungdomskulturens rammer og værdier : 1. Alle aktiviterer afvikles med fred og kammeratlig konkurrence for øje. (peace) 2. Den kammeratelige tone og de gode omgangsformer er vigtige for afvikling af aktiviteter (love) 3. Sammenhold i arktiviteter blandt deltagere trods konkurrende elementer (unity) 4. Det skal være sjovt at deltage på tværs af brancher og erfaringer der grundlægges (having fun) 5. familieværdier” / nærmiljø i en gruppe er højt prioriteret. (family) 6. læring i den frivillige gruppe er et vigtigt element (teaching) 7. konkurrence blandt deltagere indgår som et naturligt forløb (compete) 8. Aktiviteter skabes af gruppen selv og der udarbejdes alle forslag internt i gruppen ( integrity) Visse elementer og aktiviteter vægtes frem for andre, med koncentration på: • Udendørs arrangementer til unge og teens fra 12-25 år • Filmtilbud relateret til undergrunds kultur og ungdomskultur • Foredrags række, oplæg og undervisning om kultur til unge eller ældre med interesse i ung kultur • Danse arrangementer for unge i samarbejde med andre organisationer ( ikke alders betinget) • Gadegalleri for aktive unge kunstnere og unge med interesse for kultur • Musik udtryk for aktive unge udøvere uanset genre • Tværkulturelle aktiviteter der indeholder elementer fra foreningens vedtægter. • Tekniske produkter der lærer unge brug af ny teknologi • Bydelsløft der giver unge mere tryghed i nærmiljøet
Børn og Unge
Forening
Capoeira Malungos
Capoeiratræning: Tirsdage kl. 17-18 børn 6-11 år Tirsdage kl. 18-20 unge og voksne Tirsdage kl. 20-21 Musikundervisning Capoeira er en afro-brasiliansk kamp-dans, ledsaget af traditionel sang og musik, som fortæller historier om capoeira og slavetiden i Brasilien. Udøvelsen af capoeira indebærer således flere elementer: kamp, med diverse spark og forsvar, samt akrobatiske øvelser, dans og rytme i takt til musikken, som er det bærende element, og som samtidig bestemmer tempoet i spillet, samt hvilket spil der spilles. Der findes nemlig flere forskellige spil, som hver især har deres egen dynamik og rytme. Capoeira spilles to og to inde i en såkaldt roda, som er en rundkreds dannet af andre capoeiristas som synger og klapper, og andre som spiller musikken. Der er meget improvisation i capoeira, da du aldrig på forhånd kan vide hvilket spil, der vil opstå mellem de to capoeiristas inde i roda’en. Her kan alt opstå og det handler om at følge rytmen i musikken og få etableret et godt samspil med sin makker. Det gælder således ikke om at vinde over den anden, men om at få spillet til at flyde, hvor man skiftevis kalder; og svarer hinanden, med de forskellige angrebs- og forsvarsbevægelser som bruges i capoeira. Capoeira er en unik kunstform idet den integrerer de taktiske, flydende og akrobatiske bevægelser i den rytmiske og musiske verden, hvilket også er grunden til det ofte stillede spørgsmål: Hvad er capoeira egentlig, en dans, en kamp eller blot en leg? Capoeira er ikke længere blot et fænomen forbeholdt Brasilien, men har efterhånden spredt sig til alle verdens hjørner, herunder også Danmark. Således er der rig mulighed for at dyrke capoeira i Danmark og tage til events rundt om i Europa og resten af verden. I capoeiraens verden er det meget almindeligt at tage til workshops i andre grupper både indenlands og udenlands. Udøvelse af capoeira giver således mulighed for at komme i kontakt med mange forskellige mennesker og overskride såvel personlige som landegrænser.
Idræt
Kampsport m.m.
Campingteatret
Campingteatret startede i efteråret 2008 udfra tanken om, at skabe et uafhœngigt teater. Ideen om at lave interaktivt teater som involverer publikum, og finde alternative spillesteder såsom campingpladser, festivaller og marketspladser, var også en del af grundtanken Campingteatret består af tre uddannede skuespillere. Vi havde premiere på vores første forestilling d.4/7 2009, og de sidste 4 år har vi spillet omkring 200 forestillinger. Vi har bla. spillet på: Halmstad Internationella Gatuteaterfestival, Helsingør Internationale Gadeteaterfestival, Hallingelille Økologisk Marked, Lubeck og Kappeln. Vi er i Campingteatret inspireret af Commedia dell' Arte, og den klassiske komedie som Gøg og Gokke og Charlie Chaplin. Campingteatret er også meget inspireret af Zirkus Nemo, og er stolte over at ha Søren Østergaard på som coach på vores forestillinger. Karaktererne i forestillingerne taler hovedsageligt volapyk, og forestillingerne er opbygget omkring cirkus med blandt andet klovnenumre og optrædende hunde og der bliver lagt vægt på det fysiske kropsprog, så det er muligt for alle nationaliteter at forstå handlingen. Derfor er det en god mulighed for mange forskellige nationaliteter at få en fælles oplevelse. Campingteatret beriger sit publikum med en teateroplevelse under åben himmel, som appellerer til hele familien. Det Campingteatret kan og vil,er at samle folk på tværs af etnisk og kulturel forskellighed og bruge byens rum sammen.
Kultur
Teater
TAMOTUA
TAMOTUA er en kulturforening, der arrangerer koncerter, udstillinger, filmfremvisninger, foredrag og artist talks. TAMOTUA promoverer musik og kunst, der generelt er underrepræsenteret i det danske kulturudbud. TAMOTUA organiserer kvalitetsarrangementer med kunstnere, der arbejder på et højt professionelt niveau, samt støtte det lokale vækstlag. TAMOTUA vil fremme synligheden af den kulturelle undergrund. Det handler om musik, billed- og skulpturel kunst fra både danske og internationale kunstnere. Musikalsk har TAMOTUA fokus på dark ambient, neo classical, industrial og eksperimenterende elektronisk musik; musikgenrer, der som fællestræk har et atmosfærisk, mørkt og filmisk udtryk. Et af hovedformålene ved TAMOTUAs virke er at fremme synergi og samarbejde mellem forskellige kunstnere og arrangører. TAMOTUA arrangerer derfor begivenheder, hvor der ofte vil være flere kunstnere repræsenteret, med fokus på tværmediel samarbejde. TAMOTUA tager initiativ til nye tværgående koncertoplevelser, hvor lokaliteten for koncerten også spiller en stor rolle. Derfor tilstræber TAMOTUA at sætte rammen for foreningens arrangementer i stemningsmættede rum, som kirker, teatre og andre lokaliteter, som understøtter det musikalske udtryk og giver publikum en totaloplevelse. TAMOTUA indgår af samme årsag i samarbejde med andre aktører, såsom kulturarrangører og -foreninger. Det være sig både etablerede kulturinstitutioner og aktører på den danske undergrundsscene. TAMOTUA har hjemme i Odense Kommune og Københavns Kommune, men vil indgå i aktiviteter over hele landet.
Kultur
Foreninger
WeShelter - Dyrkningshaven på Bispebjerg
En social have til sårbare mennesker I et nyt samarbejde med den sociale organisation WeShelter får Bispebjerg Hospital nu en have, som er tilegnet psykisk sårbare. Det bliver både et sted, hvor brugerne kan dyrke jorden og prøve kræfter med at arbejde, og en destination for patienter, personale og bydelens øvrige beboere, der kan nyde blomsterne. Et hjørne af Bispebjerg Hospitals park kommer snart til at rumme et foregangseksempel på, hvordan heling og havearbejde kan gå hånd i hånd. Imellem bede og plantekasser vil borgere med tilknytning socialpsykiatrien i København finde ro i at dyrke jorden. Som det første af en række spændende haveprojekter etablerer Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg en social dyrkningshave i samarbejde med WeShelter, en sammenslutning af sociale tilbud og institutioner for udsatte borgere i København. En have til menneskeligt samvær ”For mig er vi alle ‘bare’ mennesker, og i haven møder vi hinanden ligeværdigt og åbent. Rammen er et socialt bæredygtigt arbejdsfællesskab, hvor vi tilpasser opgaverne til den enkeltes interesser, aktuelle dagsform og årets gang,” siger havens sociale gartner Mette Skovshoved fra WeShelter, der er hovedarkitekten bag havens indretning, og bliver havens daglige drifts- og projektleder. ”Samtidig vil vi gerne skabe et mødested for flere mennesker, både medarbejdere, patienter og beboere omkring Bispebjerg Hospital og brugerne af væresteder, der derved kan øve sig i at komme i kontakt med andre. Derfor indretter vi haven, så der er også er mulighed for, at brugerne kan trække sig tilbage, hvis de ikke ønsker kontakt,” fortæller Mette Skovshoved, der etablerer haven i samarbejde med frivillige brugere fra WeShelter. Haveprojektet har fået støtte af Oak Foundation Denmark og Københavns Kommune til at afprøve landskabets muligheder for at være helende og sundhedsfremmende, i første omgang til sommeren 2018. Buketter og purløg til patienterne På Bispebjerg Hospital er man glad for det nye samarbejde: ”Vi synes, den sociale dyrkningshave er en rigtig god mulighed for at bruge de smukke omgivelser, vi har på hospitalet, til at hjælpe mennesker med at få det bedre. Samtidig får vi en destination, til når patienterne skal ud af sengen og gå en tur som en del af genoptræningen,” siger projektleder Tina Østergård Simonsen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg. En af planerne for haven er en såkaldt ”skærehave”, hvorfra man kan lave buketter. Buketterne kan derefter gives eksempelvis til de psykiatriske afdelinger med en lille hilsen fra den, der har lavet buketten. ”Den idé er udtænkt af tidligere psykiatriske patienter og er en af de ting, der gør haven unik. Ofte har vores brugere været i kontakt med psykiatrien og vil kunne skrive, ’vi ses i haven, når du har fået det bedre’ eller ’der er noget smukt at komme ud til’,” fortæller Mette Skovshoved. Det er også tanken, at der i haven kan dyrkes krydderurter til hospitalets køkken. På menuen vil patienterne så kunne læse, at purløget på kartoffelmadderne er dyrket i hospitalets egen sociale have. En destination til genoptræning Den nye have vil over de kommende år byde på forskellige arrangementer der viser mulighederne for haver på mindre områder i byen samt eksempelvis blomsterbinding, hvor alle kan komme og være med. Der bliver også en mindre te-have med blandt andet forskellige slags mynte, så man kan komme forbi og få en kop te. ”Brugerne får en ny og anden identitet ved at være værter i haven og være eksperter på, hvad der bliver dyrket. Det giver en personlig stolthed,” forventer Mette Skovshoved. Haven i parken er den første af i alt ca. 14 planlagte haveprojekter med hvert sit tema, de såkaldte ”Gardens of Life”, der skal etableres på og omkring Bispebjerg Hospital de kommende år. Nogle af haverne vil blive etableret i samarbejde med den omgivende by.
Sociale tilbud
Tilbud til psykisk syge