Find foreninger og projekter
Her finder du foreninger, institutioner, netværk, borgergrupper og projekter, der hører til i Bispebjerg. 

Leder du efter en bestemt forening, klub eller lignende kan du søge på nøgleord (f.eks. ”badminton”). 


Du kan selv oprette en forening under Tilmeld forening.

Søg efter foreninger i Bispebjerg

Søg efter events i Bispebjerg

Foreninger, projekter og institutioner

Sorter listen efter:
 
Undergrundsmusikkens Fremme
Undergrundsmusikkens Fremme er en forening startet af unge fra København, alle med baggrund i undergrundsmusikmiljøet, som har til formål at skabe en platform, som kan eksponere og udbrede kendskabet til undergrundsmusik. Foreningens primære mål er at lave ikke-kommerciel kulturvirksomhed i form af udadvendte begivenheder, såsom koncerter, festivaler, events og andre arrangementer alle med fokus på undergrundsmusik. Foreningen er kulturpolitisk og ønsker gennem sine arrangementer at agere kulturelt folkeoplysende, ved at informere om og vise alternative måder at skabe og promovere kultur. Foreningen er drevet af en flok unge musikentusiaster, som alle deler visionen om at skabe ikke-kommerciel kultur. Foreningen er baseret på frivillighed, og ingen er betalt for deres arbejde i forbindelse med foreningens aktiviteter. Ligeledes er foreningens arbejde struktureret basisdemokratisk uden ledelse med deltagerdemokrati omkring ugentlige møder. Foreningen er åben for alle og dem der møder op og deltager, kan tage del i beslutningsprocesserne. Vores forening er meget bredt sammensat af folk med forskellige aldre, nationaliteter og baggrund/erfaring. Vi er gået sammen om de her projekter, da vi alle brænder for at lave kultur på en anderledes måde og hver især ønsker at bidrage/lære af hinandens erfaringer og inputs. Vi deltager alle i den fælles proces om at udvikle foreningen og løfte de arbejdsopgaver, der kommer hen ad vejen.
Kultur
Musik
Det Kreative Laboratorium
Foreningens navn er ”Det Kreative Laboratorium” (DKL) og er hjemmehørende i Københavns Kommune. Foreningens formål er med udgangspunkt i aktiviteten og i det forpligtende fællesskab at styrke folkeoplysningen og dermed medlemmernes evne og lyst til at tage ansvar for eget liv og til at deltage aktivt og engageret i samfundslivet. Det er også det forpligtende fællesskab, det fælles ansvar for foreningen og bydelen samt nærmiljø, der er en del af vores formål. Foreningen repræsenterer aktiviteter for unge i lokalområdet inden for Københavns kommune af følgende kultur aktiviteter og tilbud: Dette med udgangspunkt i HIP HOP ungdomskulturens rammer og værdier : 1. Alle aktiviterer afvikles med fred og kammeratlig konkurrence for øje. (peace) 2. Den kammeratelige tone og de gode omgangsformer er vigtige for afvikling af aktiviteter (love) 3. Sammenhold i arktiviteter blandt deltagere trods konkurrende elementer (unity) 4. Det skal være sjovt at deltage på tværs af brancher og erfaringer der grundlægges (having fun) 5. familieværdier” / nærmiljø i en gruppe er højt prioriteret. (family) 6. læring i den frivillige gruppe er et vigtigt element (teaching) 7. konkurrence blandt deltagere indgår som et naturligt forløb (compete) 8. Aktiviteter skabes af gruppen selv og der udarbejdes alle forslag internt i gruppen ( integrity) Visse elementer og aktiviteter vægtes frem for andre, med koncentration på: • Udendørs arrangementer til unge og teens fra 12-25 år • Filmtilbud relateret til undergrunds kultur og ungdomskultur • Foredrags række, oplæg og undervisning om kultur til unge eller ældre med interesse i ung kultur • Danse arrangementer for unge i samarbejde med andre organisationer ( ikke alders betinget) • Gadegalleri for aktive unge kunstnere og unge med interesse for kultur • Musik udtryk for aktive unge udøvere uanset genre • Tværkulturelle aktiviteter der indeholder elementer fra foreningens vedtægter. • Tekniske produkter der lærer unge brug af ny teknologi • Bydelsløft der giver unge mere tryghed i nærmiljøet
Børn og Unge
Forening
Capoeira Malungos
Capoeiratræning: Tirsdage kl. 17-18 børn 6-11 år Tirsdage kl. 18-20 unge og voksne Tirsdage kl. 20-21 Musikundervisning Capoeira er en afro-brasiliansk kamp-dans, ledsaget af traditionel sang og musik, som fortæller historier om capoeira og slavetiden i Brasilien. Udøvelsen af capoeira indebærer således flere elementer: kamp, med diverse spark og forsvar, samt akrobatiske øvelser, dans og rytme i takt til musikken, som er det bærende element, og som samtidig bestemmer tempoet i spillet, samt hvilket spil der spilles. Der findes nemlig flere forskellige spil, som hver især har deres egen dynamik og rytme. Capoeira spilles to og to inde i en såkaldt roda, som er en rundkreds dannet af andre capoeiristas som synger og klapper, og andre som spiller musikken. Der er meget improvisation i capoeira, da du aldrig på forhånd kan vide hvilket spil, der vil opstå mellem de to capoeiristas inde i roda’en. Her kan alt opstå og det handler om at følge rytmen i musikken og få etableret et godt samspil med sin makker. Det gælder således ikke om at vinde over den anden, men om at få spillet til at flyde, hvor man skiftevis kalder; og svarer hinanden, med de forskellige angrebs- og forsvarsbevægelser som bruges i capoeira. Capoeira er en unik kunstform idet den integrerer de taktiske, flydende og akrobatiske bevægelser i den rytmiske og musiske verden, hvilket også er grunden til det ofte stillede spørgsmål: Hvad er capoeira egentlig, en dans, en kamp eller blot en leg? Capoeira er ikke længere blot et fænomen forbeholdt Brasilien, men har efterhånden spredt sig til alle verdens hjørner, herunder også Danmark. Således er der rig mulighed for at dyrke capoeira i Danmark og tage til events rundt om i Europa og resten af verden. I capoeiraens verden er det meget almindeligt at tage til workshops i andre grupper både indenlands og udenlands. Udøvelse af capoeira giver således mulighed for at komme i kontakt med mange forskellige mennesker og overskride såvel personlige som landegrænser.
Idræt
Kampsport m.m.
Campingteatret
Campingteatret startede i efteråret 2008 udfra tanken om, at skabe et uafhœngigt teater. Ideen om at lave interaktivt teater som involverer publikum, og finde alternative spillesteder såsom campingpladser, festivaller og marketspladser, var også en del af grundtanken Campingteatret består af tre uddannede skuespillere. Vi havde premiere på vores første forestilling d.4/7 2009, og de sidste 4 år har vi spillet omkring 200 forestillinger. Vi har bla. spillet på: Halmstad Internationella Gatuteaterfestival, Helsingør Internationale Gadeteaterfestival, Hallingelille Økologisk Marked, Lubeck og Kappeln. Vi er i Campingteatret inspireret af Commedia dell' Arte, og den klassiske komedie som Gøg og Gokke og Charlie Chaplin. Campingteatret er også meget inspireret af Zirkus Nemo, og er stolte over at ha Søren Østergaard på som coach på vores forestillinger. Karaktererne i forestillingerne taler hovedsageligt volapyk, og forestillingerne er opbygget omkring cirkus med blandt andet klovnenumre og optrædende hunde og der bliver lagt vægt på det fysiske kropsprog, så det er muligt for alle nationaliteter at forstå handlingen. Derfor er det en god mulighed for mange forskellige nationaliteter at få en fælles oplevelse. Campingteatret beriger sit publikum med en teateroplevelse under åben himmel, som appellerer til hele familien. Det Campingteatret kan og vil,er at samle folk på tværs af etnisk og kulturel forskellighed og bruge byens rum sammen.
Kultur
Teater